I am lying on a seed bed / 2000 / mixed media / B 1.10 m

Fundamenten / 1996-2000

FUNDAMENTEN / Een boom, een bloem, een vrucht, een stoel, een omheining, een poort en een veld met jongen kiemen. Tussen 1996 en 2000 legde ik de fundamenten voor mijn huidige werk. De tuin was geboren. Er lag een kind op een zaaibed. De lege ruimte werd ingevuld. Tijdens een expositie in galerie het Brouwershuis in Nijmegen (Nl) stelde ik dit werk voor een eerste keer tentoon.  

expo galerie het brouwerij schilderijen
Atelierbeeld Modevakschool Tuin
bloem
Tree
expo brouwershuis

ONDERWEG / Reizen, het onderweg zijn, was ook altijd een belangrijke voedingsbron. Pogingen om dit te verbeelden resulteerden vooral in abstracte tekeningen en schilderijen van patronen en paden. Plattegronden die soms deden denken aan een speelveld, een hinkelspel. Als schilder en tekenaar begon ik te experimenteren met  andere materialen als hout, textiel,..  èn met het tonen van mijn werk in een installatie opstelling. Zoals dit werk dat ik maakte in de Vrouwenschool. 

tafelobject
Expositie Brouwershuis / 2000

TAFELBEELDEN / In de vroegere reeks tafelbeelden ging het om een abstract gegeven, de ruimte rondom het object en het spelen met perspectief en optische illusie.

 

Stapeltafels / 1998 /acryl op hardboard / 40 x 55 cm

NATUUR/ het landschap werd echter een steeds belangrijker gegeven dat een plaats wilde krijgen in mijn werk. In het concept tuin bleken veel mogelijkheden om mijn relatie met de wereld te onderzoeken.  Die draad pakte ik in 2019 weer op. Sindsdien borduur ik onder de overkoepelende titel ’the garden as playground‘ verder op de fundamenten die hier zijn gelegd. 

MEER OP